У Циркунах на Харківщині розмінували 80% будинків

У Циркунах на Харківщині розмінували 80% будинків

Укрінформ
У селі Циркуни, що потрапило в програму відбудови за принципом “краще, ніж було”, забудова розмінована на 80%, поки населений пункт офіційно не виключений з урядової постанови.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

“Наразі рішення Кабінету Міністрів не змінено, тому ми працюємо, і завдання перед військовою адміністрацією - скоординувати всі дії щодо розмінування. Забудова вже розмінована принаймні на рівні 80%, і зараз будемо чекати від Агенції відновлення планів щодо відновлення цього населеного пункту. Якщо будуть зміни в постанові, будемо пропонувати або альтернативний населений пункт, або чекати, поки не зміниться обстановка”, - сказав Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня уряд визначив шість населених пунктів, де в межах експериментального проєкту відбудова проходитиме комплексно й за новими принципами. Це Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

Читайте також: Рятувальники вже розмінували майже 88 тисяч гектарів України

6 червня начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що Циркуни можуть замінити в урядовій програмі, оскільки населений пункт у травні знову почали обстрілювати російські війська.

Циркуни - село за кільцевою дорогою Харкова, адміністративний центр Циркунівської громади, що перебувала в окупації 72 дні. Циркуни звільнили на початку травня 2022 року. Загарбники знищили всі виробничі підприємства громади та інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-