Відкрили міст через річку Ірпінь - пряме сполучення між Києвом та Фастовом відновлене

Відкрили міст через річку Ірпінь - пряме сполучення між Києвом та Фастовом відновлене

Відео
Укрінформ
У Київській області відкрито рух мостом через річку Ірпінь, завдяки якому відновлюється пряме сполучення між Києвом та Фастовом.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляє у Фейсбуці.

"Відкрито рух мостом через річку Ірпінь на дорозі Київ – Фастів – Біла Церква – Тараща – Звенигородка. Це дало можливість відновити пряме сполучення між Фастовом та Києвом", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що будувати об’єкт довелося фактично з нуля. Оскільки у березні 2022-го під час бойових дій на Київщині 50-метровий міст був знищений.

"Зруйновані конструкції розібрали, замість них звели нові. Відкрито дві смуги руху, прокладені нові тротуари та встановлено огорожу", - зазначили у міністерстві.

Мінрозвитку разом з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України відбудувало вже третій міст на Київщині. Всього через російську військову агресію у Київській області було зруйновано 24 мости. Поки триває їх ремонт, влаштовано тимчасові переправи та об’їзди.

Читайте також: На Чернігівщині відкрили рух відремонтованим мостом

"Відбудова знищеної інфраструктури повертає нормальне життя в громади. Наразі триває будівництво ще 25 мостів в різних регіонах України", - наголосили у Мінрозвитку.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині вистояли новозбудовані Василівський та Нововасилівський мости, які майже 10 днів були під водою, проїзд ними вже відкрито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-