На Харківщині підключили електрику у селі, де на 90% була знищена високовольтна лінія

На Харківщині підключили електрику у селі, де на 90% була знищена високовольтна лінія

Фото
Укрінформ
На Харківщині підключили до електроенергії перших абонентів у селі Велика Комишуваха, де через російські обстріли на 90% була знищена високовольтна лінія та майже всі підстанції.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба АТ “Харківобленерго”, передає Укрінформ.

“Відновлення електропостачання у Великій Комишувасі: перші споживачі - зі світлом. Фахівці Барвінківського району електричних мереж продовжують ремонтні роботи у деокупованому селі Велика Комишуваха Ізюмського району. Енергетики працюють тут з березня та майже без вихідних”, - ідеться в повідомленні.

Як розповів начальник Барвінківського РЕМ Віталій Соколов, ця територія - одна з найбільш постраждалих внаслідок бойових дій. Місцева електромережа зазнала значних руйнувань: з восьми електропідстанцій у селі вціліла тільки одна. Окрім того, на 90% пошкоджена високовольтна лінія протяжністю 27 км, яка живить Велику Комишуваху.

Читайте також: Міненерго не виключає дисбалансу в енергосистемі через підрив Каховської ГЕС

"Наразі ми замінили по цій лінії 55 стійок та понад 19 км проводу, це тільки половина від усіх робіт. Паралельно працюємо над відновленням ліній 0,4 кВ: замінили 25 опор та понад 3 км проводу. Це дало змогу подати напругу на першу підстанцію і заживити 22 домоволодіння. Ще 17 споживачів мають можливість підключення у разі повернення до села", - зазначив Соколов.

За словами заступника міського голови Барвінківської територіальної громади Наталії Коптєвої, до війни у Великій Комишувасі жили 490 людей, зараз - 78.

"З перших днів російської агресії село страждало від авіанальотів та ударів артилерії, потім опинилося в окупації. Із 343 приватних будинків тут пошкоджено 199, інші 144 - повністю зруйновані. Люди, звичайно, з нетерпінням чекають на відновлення електропостачання, щоб розпочати ремонт власних домівок", - зазначила Коптєва.

Читайте також: На Миколаївщині підключили до електрики останнє село на звільненій території

Як повідомлялося, населені пункти Ізюмського району ЗСУ звільнили у ході контрнаступу протягом вересня-жовтня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-