Міжнародні партнери надали українським водоканалам допомоги на понад $170 мільйонів

Міжнародні партнери надали українським водоканалам допомоги на понад $170 мільйонів

Укрінформ
Міжнародні партнери вже надали українським водоканалам допомоги на понад 170 мільйонів доларів, що дозволяє підтримувати їх роботу в умовах воєнних дій.

Про це повідомив президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький під час брифінгу «Робота водоканалів під час війни: виклики та шляхи вирішення складних питань», проведеного в Укрінформі.

«На сьогодні міжнародними партнерами вже профінансовано допомоги на понад 170 млн доларів. Зараз до нас від водоканалів надійшло ще запитів на 310 млн доларів, які ми вже передали іноземним організаціям. Вони опрацьовуються. Мова йде про першочергові заходи, які допоможуть підтримати роботу підприємств», - зазначив він.

Новицький наголосив, що іноземні партнери готові і надалі допомагати водоканалам, але для цього українська сторона має виконати «домашню роботу» та забезпечити поточну роботу цих підприємств, що потребує визначення сталих джерел фінансування.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Євросоюз направив Україні допомогу

Як повідомлялось, внаслідок повномасштабного вторгнення в Україні зруйновано понад 800 кілометрів водопровідних та 244 км каналізаційних мереж, а також знищено/пошкоджено близько 70 насосних станцій та 23 очисні споруди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-