Сумщина потребує допомоги для відновлення житла, особливо у прикордонних громадах

Сумщина потребує допомоги для відновлення житла, особливо у прикордонних громадах

Укрінформ
Сумщина потребує гуманітарної допомоги для відновлення житла, особливо у прикордонних громадах, котрі постійно перебувають під обстрілами.

Про це повідомляють в Сумській ОВА, передає Укрінформ.

За словами голови Сумської ОВА Володимира Артюха, Сумщина має найбільшу в Україні протяжність кордону з країною-агресором, а прикордоння області перебуває під активними обстрілами. Тому надання гуманітарної допомоги мешканцям області, особливо прикордонних громад, є постійно актуальним питанням, зазначив Артюх.

«Сумщині потрібна допомога у відновленні житла та об’єктів інфраструктури. Особливо це стосується прикордонних громад. Нам необхідна вся можлива підтримка – від допомоги в облаштуванні місць компактного проживання людей до відновлення житла в громадах, в тому числі відновлення будинків в сільській місцевості, віддаленій від кордону з РФ. У такі будинки можна би було заселити людей, які бажають відселитися від кордону», – наголосив Артюх під час зустрічі із постійною координаторкою системи Організації Об’єднаних Націй в Україні Деніз Браун щодо гуманітарної підтримки Сумщини.

За словами голови ОВА, цифри щодо допомоги області за минулий рік від різних міжнародних організацій вражають.

"З початку війни тільки залізницею отримано 729 вагонів гуманітарної допомоги загальною вагою 14,3 тис. тонн. За інформацією територіальних громад, у 2022 році отримано гуманітарну допомогу у загальній кількості майже 18 тис. тонн. Переважно це були продукти харчування, засоби гігієни, одяг. З початку 2023 року отримано понад 2,1 тис. тонн гуманітарної допомоги», – повідомив Артюх.

Він подякував міжнародним партнерам, зокрема, за генератори, які особливо були необхідні громадам для облаштування Пунктів незламності, обігріву лікарень, соціальних закладів тощо в умовах відключення електроенергії через обстріли РФ.

"В область було передано 500 генераторів, із них 127 у 2022 році. Крім того, за повідомленням 33-х територіальних громад, ними самостійно отримано від міжнародних організацій 342 генераторів різної потужності", - наголосив Артюх.

Це дуже важливі пристрої, особливо на прикордонні, де ворог постійно обстрілює лінії електропередач, додав він.

Зі свого боку Деніс Браун зазначила, що міжнародна спільнота й надалі допомагатиме Сумщині, адже розуміє, що людям потрібна підтримка під час війни.

Читайте також: На державне фінансування претендує 408 проєктів відновлення на загальну суму ₴17,5 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 30 травня, вночі та зранку ворог обстріляв з території РФ 7 громад на Сумщині.

Фото: поліція Сумської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-