Мінвідновлення та ЄІБ розпочинають відбір проєктів з відбудови

Мінвідновлення та ЄІБ розпочинають відбір проєктів з відбудови

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Європейський інвестиційний банк оголосили старт відбору проєктів відбудови, реконструкції та капітального ремонту шкіл, дитсадків, адміністративних центрів і об’єктів ЖКГ, а також із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства у Фейсбуці.

Зазначається, що проєкти будуть фінансуватися на підставі угод між Україною та Європейським інвестиційним банком - за програмою з відновлення України та за надзвичайною кредитною програмою для відновлення України.

Отримати фінансування за програмою з відновлення України зможуть органи місцевого самоврядування.

Комунальні підприємства та муніципалітети зможуть подати проєкти у межах надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Проєкти будуть реалізовані в регіонах, постраждалих внаслідок збройної агресії рф та тих, що зазнали навантаження на соціальну інфраструктуру через значну кількість внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Кабмін спрямував залишки коштів ЄІБ на відновлення обʼєктів будівництва та інфраструктури

Термін реалізації проєктів – від 1 до 3 років залежно від програми. Кошти будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету.

Проєкти для участі у програмі з відновлення України можна надсилати до 25 червня 2023 року, у надзвичайній кредитній програмі - до 2 червня 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 23 травня 2023 року розподілив субвенцію у розмірі понад 588 млн грн з держбюджету на реалізацію проєктів у межах надзвичайної кредитної програми для відновлення України від Європейського інвестиційного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-