На Київщині відбудували міст через річку Таль

На Київщині відбудували міст через річку Таль

Укрінформ
У Київській області завершилася відбудова мосту через річку Таль, який знаходиться на трасі Київ – Іванків – Овруч.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що мостом вже проїхав перший автотранспорт. Міст, зокрема, дозволив відновити повноцінне транспортне сполучення між Києвом та Іванківською громадою. Це спростить логістику для місцевих мешканців, а також поліпшить доставку вантажів.

У Мінвідновленні нагадують, що міст через річку Таль підірвали російські окупаційні війська, відступаючи з Київської області. Всі його конструкції були зруйновані внаслідок вибуху.

Під час підготовки до відбудови проведено обстеження мосту та розмінування території. На його будівництво знадобилося 7 місяців. Активні роботи розпочалися у листопаді 2022 року. Міст через річку Таль звели практично «з нуля»: встановили опори, балки та прогонову будову. Він має 2 асфальтовані смуги руху і тротуари.

Це вже другий міст, відбудований у Київській області. Торік повноцінно запрацював ще міст на трасі Київ – Харків – Довжанський.

Читайте також: На Чернігівщині відкрили міст через Десну, зруйнований на початку вторгнення рф

Наразі у Київській області ведуться роботи з будівництва 10 мостів, які були знищені під час бойових дій. Окрім повноцінної відбудови, упродовж минулого року було зведено ще 20 тимчасових переправ.

Як повідомляв Укрінформ, у травні цього року Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури відновило пряме сполучення Львів – Трускавець – Східниця, встановивши тимчасовий міст на автошляху Т-14-02 у Львівській області.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-