Миколаїв отримав від IOM Ukraine енергозберігаючі двигуни для насосних станцій

Миколаїв отримав від IOM Ukraine енергозберігаючі двигуни для насосних станцій

Фото
Укрінформ
Миколаїв отримав від Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні (IOM Ukraine) нові енергозберігаючі двигуни для насосних станцій.

Про це повідомляє МКП “Миколаївводоканал Миколаївська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми отримали нові, потужні, а головне енергозберігаючі двигуни для насосних станцій каналізації. Дякуючи фахівцям з IOM Ukraine, поступово позбавляємося від «радянських» агрегатів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Миколаїв отримав три кілометри нових поліетиленових труб від Данії

На підприємстві зазначають, що у місті функціонує 32 насосні станції, куди надходять всі стоки та механічно очищаються від сміття. На кожній з них функціонує до трьох насосів, які «відправляють» нечистоти на очисні споруди. Тож щодоби треба очистити та знезаразити понад 38 тисяч кубометрів побутових стоків.

Невдовзі електричні двигуни будуть змонтовані на п’ятьох станціях в місті.

У Миколаївводоканалі зазначили, що в квітні на очисних спорудах каналізації було реконструйовано аераційну систему, де відбувається біологічне очищення стоків за допомогою мікроорганізмів.

Читайте також: У Херсоні відремонтували водогін, пошкоджений під час ворожого обстрілу

Як повідомлялося, 12 квітня 2022 року Миколаїв залишився без централізованого водопостачання. Це сталося через перебитий російськими загарбниками водогін Дніпро-Миколаїв, який частково знаходиться на території Херсонської області. Згодом тут було встановлено ще й своєрідний сумний рекорд - обласний центр став єдиним містом не лише в Україні, а й у світі, де у систему почали подавати солону воду з Дніпро-Бузького лиману.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-