Компанії США зацікавлені в інвестуванні у відбудову енергетичної інфраструктури Харкова – мер

Компанії США зацікавлені в інвестуванні у відбудову енергетичної інфраструктури Харкова – мер

Укрінформ
Американські компанії зацікавлені в тому, щоб інвестувати у відбудову енергетичної інфраструктури Харкова.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

«Учора завершився мій візит до США, він був дуже насиченим. На всіх зустрічах червоною ниткою проходила тема післявоєнної відбудови Харкова. Сполучені штати – наш стратегічний партнер. Були зустрічі в Українському домі з інвесторами, міжнародними компаніями та організаціями, міжнародними фондами. Йшлося передусім про відновлення енергетичної інфраструктури, є зацікавленість у тому, щоб вкладати в це», - сказав міський голова.

За його словами, загальні втрати міста через вторгнення рф наразі складають близько 9,5 млрд доларів, жодна країна не зможе вкласти такі кошти у відбудову.

«У нас є приблизні підрахунки, але війна триває, і ми маємо обстріли, і будуть, я так вважаю, руйнування. На сьогоднішній день це 9,5 млрд доларів США. Це, безумовно, величезні кошти, і жодна країна не може собі дозволити лише на Харків витрачати такі кошти, на відновлення міста Харкова», — сказав Терехов.

Читайте також: У Харкові потребують розмінування кладовища та лісосмуги

Він додав, що під час робочої поїздки до США спілкувався з міжнародними фінансовими інституціями щодо залучення коштів, у тому числі кредитних для відновлення Харкова та його критичної інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня Терехов вирушив до США, задля переговорів з представниками американського уряду щодо відбудови Харкова. Він відвідав Вашингтон, а також Саміт міст у Денвері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-