У Харкові потребують розмінування кладовища та лісосмуги

У Харкові потребують розмінування кладовища та лісосмуги

Єдині новини
Укрінформ
У Харкові потребують розмінування кладовища та лісопосадки, їх відвідувати поки небезпечно. 

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу. 

«Основне розмінування відбулося. Зараз є певні труднощі, і ми разом із працівниками ДСНС будемо розміновувати все більше лісопосадок і кладовищ, бо це дуже потрібно. Лісосмуги, зелені зони і кладовища, де були і «прильоти», і велися бойові дії», - сказав Терехов. 

За інформацією міського комунального підприємства «Ритуал», небезпечно відвідувати міське кладовище №17, яке знаходиться на кільцевій дорозі.

Читайте також: На Харківщині підірвався на касетному снаряді й загинув цивільний

«Там і досі піротехніки виявляють вибухонебезпечні предмети. Найбільш підступною є міна «Пелюстка», яка встановлюється дистанційно і зливається з травою та листям», - наголосили в КП.

У міськраді також закликають не відвідувати й інші кладовища та меморіали, адже зберігається загроза ракетних обстрілів

Як повідомляв Укрінформ, Харків місяцями перебував під ворожим вогнем. На околицях міста наприкінці лютого та протягом березня велися бойові дії. 

У листопаді 2022 року у житловому масиві Північна Салтівка на касетному боєприпасі підірвалися двоє хлопців 12 і 15 років, вони отримали осколкові поранення. Боєприпас знаходився в зеленій зоні в дворі житлового будинку.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-