У Вінниці з’явиться перша в країні довговічна бетонна дорога для розбудови індустріальних парків

У Вінниці з’явиться перша в країні довговічна бетонна дорога для розбудови індустріальних парків

Фото
Укрінформ
У Вінниці збудують першу в країні довговічну бетонну дорогу для важкого та габаритного транспорту, призначену для розбудови індустріальних парків.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Розбудова інфраструктури наших індустріальних парків триває. На вулиці Проєктній будівельники почали заливати бетоном дорогу, призначену для важкого та габаритного транспорту. Цей шлях буде вести одразу до трьох індустріальних парків: «Вінтер Спорт», Вінницького індустріального парку та «Вініндастрі», - написав Моргунов.

За його словами, бетонне покриття дороги значно міцніше за звичайне асфальтне покриття, його гарантійний термін експлуатації – до 15 років.

Завершити будівництво у міськраді планують влітку 2023 року.

Посадовець зазначив, що при будівництві дороги будуть враховані питання комфорту і безпеки пересування тисяч людей, які працюватимуть на підприємства індустріальних парків, облаштують тротуари та велосипедні доріжки.

Укрінформу у міськраді повідомили, що така бетонна дорога в Україні будується уперше.

Читайте також: Дорожники відновили пряме сполучення з двома громадами на сході Харківщини

З 2015 року міськрада, згідно з узятими перед інвесторами індустріальних парків зобов'язаннями, забезпечила прокладання водогону, каналізації, газових мереж та прийняла рішення щодо створення комплексної системи енергозабезпечення.

Як повідомлялось, нині у Вінниці діють три індустріальні парки. Окрім того, у місті створюють технопарк «Кристал», який буде першим муніципальним центром інновацій в Україні. На сучасний бізнес-інкубатор перетворять один із колишніх корпусів ювелірного заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-