Франція допомагає Україні підготуватися до відкриття авіапростору

Франція допомагає Україні підготуватися до відкриття авіапростору

Укрінформ
Франція допомагає Україні підготуватися до повного або часткового відкриття авіапростору, навчаючи українських пілотів та авіадиспетчерів.

Про це повідомив міністр транспорту Франції Клеман Бон в інтерв’ю Європейській правді, передає Укрінформ.

За словами Бона, Франція отримала запит від України про співпрацю у сфері цивільної авіації. Міністр зазначив, що українські пілоти й авіадиспетчери вже проходять практику на симуляторах або у спеціальних школах у Тулузі, де розташована авіаційна інфраструктура. Водночас Франція погодилася розширити цю допомогу.

«Це насправді дуже потрібна річ. А момент, коли над Україною відновляться польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якнайшвидше. А у разі, якщо авіатори не мають практики, то за правилами безпеки не матимуть права відразу відновлювати роботу. Тому ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкритий повністю або частково», - заявив Бон.

Читайте також: Польоти цивільної авіації відновлять, щойно дозволятиме безпекова ситуація - Кубраков

Французький урядовець також додав, що, на його думку, в України "вже є певні міркування щодо відкриття авіапростору, і у Києві наполегливо над цим працюють", але головним питанням залишається безпека.

Як повідомлялось, з початком повномасштабного вторгнення росії припинено обслуговування руху цивільних літаків над повітряним простором України. Відкриття авіапростору відбудеться після того, як це дозволятиме безпекова ситуація.

Фото: Павло Багмуд

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-