Структурований план повоєнної відбудови презентують на міжнародному саміті громад і регіонів - ОП

Структурований план повоєнної відбудови презентують на міжнародному саміті громад і регіонів - ОП

Укрінформ
На міжнародному саміті громад і регіонів буде представлений структурований план повоєнного відновлення України та допомоги у цьому громадам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

За дорученням глави держави Володимира Зеленського керівник ОП Андрій Єрмак провів засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, учасники якого обговорили підготовку до саміту.

За словами Єрмака, майбутній саміт стане важливою міжнародною подією з найвищим рівнем участі представників різних держав та іноземних громад. Захід підтвердить, що Конгрес місцевих та регіональних влад – платформа для ефективної взаємодії керівників міст і громад.

Завдяки такому майданчику представники місцевих влад можуть безпосередньо обговорювати питання повоєнного відновлення держави, ініціативи з нормалізації життя громад та, головне, одержувати при цьому всебічну підтримку з боку організаторів і партнерів, зазначив він.

“Сьогодні ми вже маємо багато прикладів співпраці, але всі чекають від нас більш структурованої програми. І я сподіваюся, що саме конгрес стане таким майданчиком”, – сказав керівник ОП.

Читайте також: США виділять Україні ще майже $5 мільярдів бюджетної підтримки

За словами заступника керівника Офісу глави держави Олексія Кулеби, станом на 15 квітня особисту участь у саміті підтвердив 91 представник із 18 країн. Ще 111 представників із 36 держав готові долучитися онлайн.

“Запрошені учасники виявили бажання відвідати Київську та Чернігівську області, де вони матимуть змогу на власні очі побачити наслідки російської навали та бойових дій, руйнування, яких завдала російська армія”, – повідомив Кулеба.

За його словами, в межах саміту передбачене обговорення реінтеграції українських територій, подолання гуманітарних викликів, відновлення життєдіяльності громад за участю міжнародних урядових та неурядових організацій. Учасники заходу також обговорять питання розмінування та інноваційного розвитку територій.

За результатами саміту заплановано підписання підсумкової декларації і низки угод про партнерство на муніципальному рівні.

Читайте також: Єврокомісія вивчає шляхи, щоб скерувати заморожені активи рф на відбудову України

Як ідеться в повідомленні, водночас українські парламентарії удосконалюють законодавство у сфері місцевого самоврядування. Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк доповіла про стан підготовки до другого читання законопроєкту “Про службу в органах місцевого самоврядування”. За її словами, проєкт визначає правову самостійність служби в органах місцевого самоврядування, унормовує посадові оклади службовців, проведення прозорих конкурсів при доборі на службу, а також передбачає деполітизацію процесів управління.

“Саме органи місцевого самоврядування будуть одним із ключових рушіїв відновлення України, тому прозора процедура конкурсного відбору, прозоре кар’єрне зростання й робота на основі затверджених КРІ – це ті речі, які дадуть змогу залучати на службу в органах місцевого самоврядування мотивованих, порядних і фахових людей”, – переконана Шуляк.

Читайте також: Україна та Японія підписали грантову угоду про виділення $400 мільйонів на відбудову

За її словами, документ уже пройшов погодження й готовий до розгляду у другому читанні.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив сподівання, що кошти, необхідні для негайного відновлення зруйнованої інфраструктури України в 2023 році, вдасться зібрати до кінця червня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-