Україна у партнерстві з ПРООН та UNOPS відновить понад 100 шкіл у 14 регіонах

Україна у партнерстві з ПРООН та UNOPS відновить понад 100 шкіл у 14 регіонах

Укрінформ
Міністерство відновлення, Програма розвитку ООН (ПРООН) та Офіс Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (UNOPS) домовились відремонтувати та модернізувати понад 100 шкіл в 14 областях України.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Відновлення та оснащення освітньої інфраструктури є однією з необхідних умов для повернення українців додому. Розуміємо, наскільки важливою для українських сімей є захищена та сучасна шкільна інфраструктура, тому цими проєктами зробимо не тільки так, як було, але й краще. Так, особливий акцент в обох проєктах зроблено на покращенні безпечності інфраструктури, зокрема шляхом ремонту та необхідного оснащення бомбосховищ», - зазначив він.

Кубраков уточнив, що відновлення навчальних закладів відбуватиметься в межах двох проєктів. Перший з них «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах», який реалізує ПРООН. В його межах планується здійснення поточних ремонтів щонайменше 50 шкіл у 10 областях України. Бюджет програми – близько 14 млн євро.

Читайте також: Україна та Японія підписали грантову угоду про виділення $400 мільйонів на відбудову

Інший проєкт – «Відновлення шкіл в Україні», який реалізується UNOPS з бюджетом у 20 млн євро. Він передбачає проведення ремонтів шкіл в 4 областях: Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. Вже відібрано та узгоджено 54 заклади, які потребують відновлення. Щодо 8 об’єктів уже триває підготовка документації для проведення тендерних процедур.

Як повідомлялось, Литва зобов’язалася виділити 10 мільйонів євро для відновлення України через спеціальний механізм, створений Світовим банком для фінансування процесу відбудови української держави та підвищення стійкості та розвитку Молдови.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-