Шмигаль обговорив з міністром транспорту США відновлення критичної інфраструктури

Шмигаль обговорив з міністром транспорту США відновлення критичної інфраструктури

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який перебуває з робочим візитом у Вашингтоні, обговорив з міністром транспорту США Пітером Буттіджеджем відновлення критичної інфраструктури нашої країни.

Про це глава уряду написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«З міністром транспорту США Пітером Буттіджеджем проговорили відновлення критичної інфраструктури. Логістика — важливий аспект роботи економіки, тож розвиваємо західні маршрути. Впроваджуємо концесію для залучення приватних компаній. Безбар'єрність і build back better — наскрізні аспекти відбудови», - зазначив Шмигаль.

Він додав, що предметно обговорив посилення економічної спроможності з міністром торгівлі Джиною Раймондо. Сторони зосередилися на програмах підтримки малого й середнього бізнесу, розвитку переробки й логістики. Шмигаль закликав запровадити санкції проти ядерної галузі росії.

«США і надалі стоятимуть пліч-о-пліч з Україною в боротьбі за свободу й демократичні цінності», - додав Прем'єр-міністр.

Він також зазначив, що зміцнення економічної стійкості, відновлення та санкції проти росії — ключові теми кожної його зустрічі у США.

Читайте також: Білий дім співпрацюватиме з урядом України в межах Координаційної Платформи донорів

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду перебуває з робочим візитом у Вашингтоні. Там він взяв участь в щорічному форумі Spring Meetings, організованого Групою Світового банку та Міжнародним валютним фондом. Шмигаль провів зустріч з міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном, міністром торгівлі США Джиною Раймондо, міністром фінансів Джанет Єллен, а також із керівництвом МВФ. У програмі - зустрічі з представниками Світового банку, Європейського інвестиційного банку.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з главою МВФ Георгієвою

Глава уряду 11 квітня побував з робочим візитом у Канаді. Він зустрівся з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та віцепрем’єр-міністром — міністром фінансів Канади Христею Фріланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-