Мер Маріуполя презентував у США план відродження міста

Мер Маріуполя презентував у США план відродження міста

Відео
Укрінформ
У США Маріупольський міський голова Вадим Бойченко презентували план відродження міста «Mariupol Reborn».

Про це у Телеграміповідомляє Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Мер Маріуполя Вадим Бойченко за запрошенням американської сторони виступив у Вашингтоні на Meridian Diplomacy Forum. Він присвячений українським муніципалітетам, які працюють над відновленням постраждалих міст від війни. Вадим Бойченко представив масштабний План відродження міста – Mariupol Reborn», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що цей план відродження приморського міста розробляють до деокупації, щоб одразу після звільнення Маріуполя розпочати відновлення. До розробки цього плану вже долучилися світові архітектори, урбаністи та експерти.

У своєму виступі Бойченко підкреслив, що Маріуполь став символ цієї руйнівної війни.

«Ми не зможемо змінити цей факт в його історії, але можемо побудувати для нього нове майбутнє. Вже зараз разом з міжнародною спільнотою та партнерами ми починаємо писати нову главу в історії міста - «Mariupol Reborn». Це частина великого плану відбудови України, про який каже Президент України Володимир Зеленський. Сподіваємося на підтримку США та американського народу. Маріуполь має стати символом перемоги демократії та свободи», - підкреслив він.

Читайте також: У Маріуполі після дощу затопило квартири і дороги, прорвало каналізацію

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

російське вторгнення завдало Маріуполю, за попередньою оцінкою, пошкоджень та руйнувань на 14 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-