Міністерство відновлення створює умови для повернення українців з-за кордону – Кубраков

Міністерство відновлення створює умови для повернення українців з-за кордону – Кубраков

Фото
Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури працює над створенням умов для повернення українців з-за кордону, зокрема відновленням базових послуг, які забезпечують життєдіяльність мешканців країни.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков під час зустрічі з представниками Координаційної платформи донорів для відновлення України, передає Укрінформ.

«Для координації міжнародної допомоги на високому рівні минулого року створена Координаційна платформа донорів, яка складається з представників країн Великої сімки та світових фінансових інституцій. Проєкти, які обговорювались, дозволять проводити відбудову вже у цьому році. В першу чергу, для надання громадянам доступу до базових послуг, які забезпечують життєдіяльність. Вже зараз ми створюємо умови, які допоможуть нам повертати українців додому», - зазначив Кубраков.

Читайте також: В Україні запрацює фонд для реалізації проєктів енергоефективності - Кубраков

Він наголосив, що ключова ціль відбудови на 2023 рік полягає в створенні умов для повернення українців у свої домівки. Для цього планується використовувати 3-ступеневий підхід, який полягає у відновленні критичної інфраструктури, стабілізаційних заходах, зокрема будівництво житла та залучення до цього людей, які втратили роботу, а також у реалізації проєктів розвитку, направлених на відродження економічної активності в звільнених громадах.

Як повідомлялося, з початку 2023 року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення нашої держави понад 600 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-