В Україні реалізують проєкт соціального тимчасового житла для маріупольців

В Україні реалізують проєкт соціального тимчасового житла для маріупольців

Фото
Укрінформ
В Україні для маріупольців реалізують проєкт соціального тимчасового житла, який місто здійснює за підтримки держави. Пілотний гуртожиток вже готовий до відкриття у Дніпрі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила директор по комунікаціям у інвестиційній групі SCM (System Capital Management) Наталя Ємченко.

«Фонд Ріната Ахметова став партнером пілотного проєкту соціального тимчасового житла для маріупольців, який реалізує місто за підтримки держави - Офісу Президента України, Донецької обласної військової адміністрації, Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спорту Украіни, Донецької обласної військової адміністрації, міжнародних партнерів. Назва проєкту - «ЯМаріупольЖитло», - написала Ємченко.

Вона зазначила, що проєкт соціального житла для маріупольців стартував у Дніпрі, але його географія буде значно ширшою.

За словами Ємченко, формат житла - це сімейні гуртожитки, які створюються за рахунок повної модернізації існуючих порожніх гуртожитків Міносвіти. Перший, пілотний гуртожиток вже готовий до відкриття у Дніпрі – це 35 квартир, в яких проживатимуть 127 людей і майже половина із них діти.

Очікується, що восени 2023 року ще 333 родини, а це до 1000 маріупольців, зможуть отримати житло у двох наступних реконструйованих гуртожитках.

"Головний партнер у реконструкції гуртожитків - уряд Франції, Міжнародна організація міграції та USAID, ними вже підтверджено фінансування першої черги", - додала Ємченко.

Вона повідомила, що друга черга проєкту буде здійснена у Чернівцях та Івано-Франківську в кінці 2023 - на початку 2024 року. Житлом планується забезпечити ще 139 родин маріупольців, які змогли переїхати із заблокованого росіянами міста в західні регіони України.

Йдуть також перемовини про реконструкцію гуртожитків для маріупольців у Запоріжжі, Кропивницькому та Львові.

«Заявки на таке житло збираються та обробляються через центр «ЯМаріуполь» Маріупольською міською радою», - додала Ємченко.

Читайте також: У старих-нових стінах: як активісти облаштовують житло для переселенців

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, із заблокованого російськими військовими Маріуполя виїхали на територію вільної України близько 150 тис. жителів міста, також за кордон виїхали 120 тис. людей. У захопленому місті залишається ще близько 120 тис. мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-