В Україні стартувала Програма енергоефективності громадських будівель

В Україні стартувала Програма енергоефективності громадських будівель

Укрінформ
Стартував відбір проєктів за програмою «Енергоефективність громадських будівель в Україні» з бюджетом в 300 мільйонів євро. Йдеться про комплексне енергоефективне відновлення майже тисячі громадських будівель по всій державі.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Сьогодні ми даємо старт реалізації Програми енергоефективності громадських будівель в Україні. Завдяки цьому сотні об’єктів по всій країні будуть відновлені за найвищими стандартами енергоефективності. Закликаю органи місцевого самоврядування подати свої проєктні пропозиції та зробити крок до енергоефективної модернізації. Спільно ми здатні зробити нашу країну енергонезалежною і це стане нашим внеском у перемогу», - зазначив він.

Проєкти з енергоефективності будуть реалізовуватись у дитячих садках, школах, закладах охорони здоров’я, а також об’єктах соціальної, адміністративної та культурної сфери. У програмі також зможуть взяти участь проєкти з ремонту громадських будівель, пошкоджених внаслідок військових дій, та проєкти з адаптації будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Україні потрібні сотні мільярдів для швидкого відновлення - Президент

На першому етапі передбачається виконання заходів з термомодернізації на 100 мільйонів євро. Йдеться про утеплення фасадів, дахів, підвальних перекриттів, встановлення енергоефективних вікон та вхідних дверей, лічильників та систем контролю енергоспоживання, модернізацію систем опалення, вентиляції та освітлення тощо. 

Кінцеві бенефіціари програми – органи місцевого самоврядування. Відбір триватиме з 3 квітня по 3 червня 2023 року включно. Запитання щодо відбору проєктів термомодернізації та запити на роз’яснення можна надсилати до 3 червня 2023 року на адресу UPBEE.support@mtu.gov.ua.

Як повідомлялось, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосило початок відбору проєктів у межах фінансової угоди «Енергоефективність громадських будівель в Україні» між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Світовий банк надасть 300 млн доларів на проведення термомодернізації в українських містах в рамках нового проєкту з енергоефективності, який здійснюється у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-