Україна та Нідерланди тиснуть на Іспанію, щоб вона приєдналась до «коаліції Patriot» - ЗМІ

Україна та Нідерланди тиснуть на Іспанію, щоб вона приєдналась до «коаліції Patriot» - ЗМІ

Укрінформ
Нідерланди та Україна тиснуть на Іспанію, щоб ця країна приєдналася до «коаліції Patriot» та передала Києву для захисту свою батарею протиракетної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Pais.

Зазначається, що Нідерланди та Україна тиснуть на Іспанію, щоб вона приєдналася до «коаліції Patriot» та поставила Києву системи протиракетної оборони для захисту від атак Москви.

Читайте також: Президент обговорив коаліцію Patriot з главою МЗС Британії

Президент України Володимир Зеленський передав своє прохання голові уряду Іспанії Педро Санчесу на саміті Європейської політичної спільноти (CPE), що відбувся у столиці Молдови.

Це питання також було предметом консультацій з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом, оскільки саме в Туреччині Іспанія розмістила одну з власних батарей Patriot.

Однак турецький президент виступає проти виведення ЗРК Patriot із його країни до закінчення терміну дії відповідного контракту, який спливає наприкінці цього року.

Читайте також: Ігнат — про SAMP-T: Сподіваємось, що на практиці він буде не гірший за Patriot

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Кишиневі проходила друга зустріч Європейської політичної спільноти, на якій 47 глав держав та урядів обговорили спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов'язаних із нею криз, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкості європейських держав.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-