На правобережжі Херсонщини «великою водою» пошкоджені понад 2,5 тисячі будинків

На правобережжі Херсонщини «великою водою» пошкоджені понад 2,5 тисячі будинків

Укрінформ
На правобережжі Херсонщини внаслідок викликаного підривом Каховської ГЕС затоплення пошкоджено 2629 будинків у 20 населених пунктах, найбільше - у Херсонському районі.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Херсонської ОВА, передає Укрінформ.

"На правобережжі підтоплено 20 населених пунктів. Попередньо, від водної стихії постраждали 2629 будинків: Херсонський район – 2478, Бериславський район – 110, Каховський район – 41", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що через підтоплення в Херсоні відключили 129 трансформаторних підстанцій. Найбільше постраждали електромережі мікрорайону Острів – повністю затоплено 82 трансформаторні підстанції. 

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: на Херсонщині затоплені 600 квадратних кілометрів території

В області відключено 30 трансформаторних підстанцій у Дарʼївці, Микільському, Інгульці та Зарічному.

У чотирьох населених пунктах Білозерської та Дарʼївської громади частково зупинено роботу газопроводів. Припинено газопостачання до 14 716 об’єктів споживачів. 

У 21 свердловині у громадах, що межують з Каховським водосховищем, рівень води критично знизився. Крім того, ще у 80 свердловинах проводиться моніторинг їх стану щодо подальшої експлуатації. Це населені пункти: Нововоронцовка, Осокорівка, Золота Балка, Михайлівка, Новоолександрівка, Новоберислав, Милове, Качкарівка, Новокаїри, Берислав, Червоний Маяк, Веселе.

Читайте також: Зеленський: Кожна загибла людина на Херсонщині - вирок наявній міжнародній архітектурі

У Херсоні знеструмлені та затоплені 17 артезіанських свердловин, п'ять каналізаційних насосних станцій та головна насосна станція каналізації. Без водопостачання знаходяться всі мешканці мікрорайону Острів. Без водовідведення залишились мешканці мкр-н ХБК, центр та Шуменський.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська підірвали Каховську ГЕС у ніч проти 6 червня. Наразі середній рівень підтоплення на Херсонщині становить 5,61 м. Затоплено 600 кв. км Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег. Силами поліції, рятувальників та волонтерів із небезпечних територій вдалося евакуювати 1999 людей, у тому числі 1495 – з мікрорайону Корабел.

Фото: libkos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-