Відповідальність за руйнування Каховської ГЕС лежить на Росії - Білий дім

Відповідальність за руйнування Каховської ГЕС лежить на Росії - Білий дім

Укрінформ
США продовжують оцінювати ситуацію з підривом Каховської ГЕС, однак уже на нинішньому етапі покладають відповідальність за руйнування на Росію, яка окупувала цю територію та контролювала греблю.

З такою заявою виступила на брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо оцінювати, що сталося. Ми дійсно спілкуємося з українцями. Руйнування і спустошення, які ми бачимо, розбивають серце. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти народу України», - сказала представниця Білого дому.

Водночас вона підкреслила, що якби Росія не вдерлася в Україну, трагедії не сталося б, тож відповідальність за це лежить на Москві.

Читайте також: Байден - про підрив Каховської ГЕС: Ми допоможемо Україні

«Ця гребля була під контролем Росії, і вони несуть відповідальність за руйнування, спричинені цією війною. І ми зробимо все можливе, щоби підтримати народ України в цей важкий час»,- наголосила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками адміністрації США, повінь внаслідок підриву греблі на Каховській ГЕС створює комплексні загрози, а також потребу негайного переселення близько 20 тисяч людей.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-