Кримського художника Богдана Зізу в Росії засудили до 15 років колонії

Кримського художника Богдана Зізу в Росії засудили до 15 років колонії

Укрінформ
Сьогодні, 6 червня, російський військовий суд засудив до 15 років ув'язнення в колонії загального режиму кримського художника Богдана Зізу.

Про це повідомляє Телеграм-канал «Ґрати», передає Укрінформ.

«Кримського художника-акціоніста Богдана Зізу російський військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 15 років ув'язнення в колонії загального режиму. Перші чотири роки він має провести у в'язниці», - йдеться в дописі.

Читайте також: Арештований у Криму художник Зіза просить Зеленського про обмін

Представництво Президента в АР Крим засудило незаконний вирок, який виніс російський суд стосовно кримського художника Богдана Зізи.

Про це Представництво Президента України в АР Крим повідомило у Фейсбуці.

«Представництво засуджує незаконне ув’язнення і так званий «вирок» щодо громадянина України Богдана Зізи та вимагає негайного звільнення політв’язня! Звертаємо увагу правоохоронних органів і Прокуратури АР Крим та м. Севастополь на злочинні дії окупантів щодо українського громадянина. Закликаємо міжнародну спільноту відреагувати на чергове кримінальне переслідування в окупованому Криму та продовжувати політико-дипломатичний тиск на країну-агресорку», - йдеться в дописі.

У Представництві акцентували, що Богдан Зіза провів вісім років під впливом тотальної пропаганди окупаційного режиму, однак не зламався та залишився вірним своїй державі.

Як повідомлялося, напередодні під час судового засідання Богдан Зіза оголосив, що із 10 червня розпочне голодування. Він також вимагав позбавити його російського громадянства, звільнити усіх політв'язнів із російських тюрем.

Богдану Зізі загарбники інкримінували чотири статті КК РФ: здійснений теракт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму та вандалізм із політичних причин.

Читайте також: Заарештованого в Криму художника Зізу етапують до Ростова

16 травня 2022 року юнак облив синьою та жовтою фарбами будівлю "адміністрації" Євпаторії, після чого кинув у неї коктейль із запальною сумішшю. Того ж дня його заарештували, катували та погрожували, під тиском змусили записати на відео так зване "зізнання".Спочатку його утримували у СІЗО Сімферополя, після чого перевезли до пенітенціарного закладу в Росії.

Фото Інстаграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-