Благодійники передали ЗСУ 46 автівок та декілька штурмових дронів

Благодійники передали ЗСУ 46 автівок та декілька штурмових дронів

Укрінформ
З перших днів повномасштабного вторгнення благодійний фонд Урбанського «Придунав’я» допомагає українським захисникам. Волонтери передали військовим уже 46 автомобілів та кажуть, що сьогодні в пріоритеті - бойові дрони.

Про це під час онлайн-пресконференції в Укрінформі розповів заступник голови Одеської обласної ради, співзасновник БФ Урбанського «Придунав’я» Олександр Урбанський.

«На сьогодні ми передали до ЗСУ 46 автівок. Це й позашляховики, й мінівени, й вантажівки. В березні плануємо передати ще п'ять», - повідомив Урбанський.

За його словами, в перші місяці війни було важко знайти водія, який би перегнав через кордон таку машину. Адже він мав бути старшим 60 років та мати закордонний паспорт. З появою програми «Шлях» процедура спростилася.

«Знаходили автівку за кордоном, оформлювали через «Шлях» волонтера, і він без проблем перетинав кордон. Я особисто в такий спосіб пригнав сім машин», - згадує заступник голови Одеської обласної ради.

Співзасновник фонду зазначив, що життя автівок на лінії фронту коротке через обстріли, тож авто доводиться постійно ремонтувати, якщо це можливо.

Читайте також: У межах проєкту «Лютий донат» зібрали майже ₴10 мільйонів на дрони-розвідники – НБУ

Для цього в Одесі та Ізмаїлі працюють декілька СТО. Роботи майстри виконують безкоштовно, а фонд закуповує за свої кошти необхідні деталі.

За словами Урбанського, на сьогодні військові дуже потребують бойових квадрокоптерів. Фонд уже передав захисникам декілька таких штурмових дронів. У квітні планується передача ще чотирьох. Коштує прилад у середньому як автівка.

«На ці коптери - велика черга. Попит вищий за швидкість виробництва. Ми спілкуємося з військовими та передаємо їх зауваження щодо модернізації пристроїв виробникам», - підкреслив Урбанський.

Зазначимо, що БФ Урбанського «Придунав’я» також поставляє військовим буржуйки для обігріву та генератори.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами соціологічного дослідження «Громадянське суспільство в Україні в умовах війни — 2022», переважна більшість громадських і благодійних організацій України планують долучитися до ініціатив, пов’язаних із відбудовою держави, після завершення розв’язаної росією війни.

Фото надав БФ Урбанського «Придунав’я»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-