Благодійний фонд Катерини Білоруської представив у Празі збірку терапевтичних аудіоказок

Благодійний фонд Катерини Білоруської представив у Празі збірку терапевтичних аудіоказок

Фото
Укрінформ
У столиці Чехії Благодійний фонд Катерини Білоруської представив першу україномовну збірку терапевтичних аудіоказок «Таємні історії маленьких і великих перемог» письменниці Тані Стус.

Презентація відбулась у празькому Центрі допомоги та підтримки Mriya, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захід, який об'єднав вимушених переселенців з нашої країни, відбувся за підтримки Посольства України в Чеській Республіці. Проєкт став флагманським для фонду в межах програми Mental Health.

«Ми з командою впевнені, що жодні зовнішні обставини не повинні впливати на розвиток дитини та на розкриття дитячого потенціалу, навіть такий фактор як війна. Тому ми активно продовжуємо працювати над своїми програмами, які були започатковані ще в 2019 році. Попри війну діти мають розвиватися», - розповіла Білоруська.

Ідея видати таку книжку, розповіла вона Укрінформу, народилася після початку повномасштабної війни росії проти України. Стало зрозумілим, що є потреба працювати з ментальним здоров’ям дітей, адже майже кожен маленький українець дістав травматичний досвід, а багато батьків не знають, як правильно говорити з дітьми про війну. «Казкотерапія – один з наших продуктів», - зазначила засновниця благодійної організації.

За її словами, це перший такий досвід для фонду, який до війни не працював на напрямку психологічного здоров’я.

Участь у заході взяв тимчасовий повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий.

«Я надзвичайно вдячний організаторам, Фонду та авторці цієї чудової книжки, оскільки вона дає можливість нести добро та світло для наших маленьких дітей, які через російського агресора, на жаль, не можуть перебувати в Україні. Такі книжки дають можливість відчути себе вдома, відчути нашу культуру, вчити нашу мову, нести світле та добре. І також відчувати себе частиною нашої великої української нації, великого українського народу - попри те, що зараз вони не можуть бути в Україні. Це дає їм надію на те, що після нашої спільної перемоги вони повернуться в Україну, знову інтегруються до нашого суспільства і допоможуть нам усім відбудувати нашу країну... І такі книжки допомагають дітям почуватися частиною українського народу», – сказав дипломат.

«Таємні історії маленьких і великих перемог» – це збірка з 10 аудіоказок, що розтлумачують дітям складні питання, які виникають під час війни. На презентації письменниця Таня Стус розповіла про роботу над книжкою. А після завершення офіційної частини прочитала казки дітям, які відвідують центр «Мрія».

Сюрпризом для авторки стало друковане видання «Таємних історій», яке їй передала Катерина Білоруська, адже книжка існувала тільки в аудіоверсії.

Голосом проєкту виступила українська співачка Alyosha, а зміст оповідань створено за участі сімейної психологині Світлани Ройз.

Читайте також: Вийшла перша українська збірка терапевтичних аудіоказок «Таємні історії маленьких і великих перемог»

Книжку вже було презентовано у Варшаві, на черзі – Німеччина.

Додамо, що під час презентація також було оголошено про ребрендинг Фонду Parimatch Foundation у благодійний фонд Катерини Білоруської. Kateryna Biloruska Foundation продовжить вдосконалювати й розширювати програми з фізичної культури та спорту, інноваційної освіти для дітей, а також формувати безбар’єрний інклюзивний простір і толерантне ментально-здорове суспільство. Оновлення бренду та позиціювання пов’язане з планами збільшувати обсяги допомоги й масштабувати програми фонду в Україні та за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-