Україна отримала від Швеції партію тимчасових мостів

Україна отримала від Швеції партію тимчасових мостів

Фото
Укрінформ
Швеція передала Україні 4 катери та 14 секцій понтонів, які допоможуть дорожникам відновити транспортне сполучення звільнених регіонів з іншими областями.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Королівство Швеція передало Агентству відновлення та розвитку інфраструктури 4 катери, які можна використати як понтонні переправи. Також передано 14 секцій понтонів, які можна комбінувати у переправи різної довжини. Конструкції вже прибули в Україну. Їх оперативно розвантажують, щоб відправити на необхідну локацію», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що в умовах російської агресії тимчасові мости – це швидкий та ефективний спосіб відновити транспортне сполучення звільнених регіонів з рештою країни. Конструкції вже прибули в Україну. Їх оперативно розвантажують, щоб відправити на необхідну локацію.

Читайте також: Україна отримала від Литви потужний автотрансформатор

Як повідомлялося, з 24 лютого Швеція системно підтримує Україну. Вартість лише гуманітарної і цивільної допомоги з початку великої війни становить 379 млн євро. Серед стратегічно важливого – засоби для налагодження транспортного сполучення на деокупованих територіях.

З початку повномасштабного вторгнення рф на державних дорогах України зруйновано 153 мости та шляхопроводи. Завдяки роботі дорожників та міжнародній підтримці відновлено проїзд 80 тимчасовими переправами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-