Україна отримала від Литви потужний автотрансформатор

Україна отримала від Литви потужний автотрансформатор

Укрінформ
Україна отримала від Литовської Республіки силовий автотрансформатор, який допоможе забезпечити безперебійним постачанням електроенергії до 200 тис. українських споживачів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики у Телеграмі.

"У рамках співпраці та допомоги у відбудові енергосистеми Україна отримала від Литовської Республіки потужний силовий автотрансформатор, який буде встановлено на високовольтній підстанції системи передачі електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що він трансформує напругу з магістрального до розподільного рівня і може забезпечити живленням до 200 тисяч домогосподарств.

Необхідність трансформатора такої потужності міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив з литовським колегою - міністром енергетики Дайнюсом Крейвісом, який оперативно відреагував на запит, після чого Литва передала Україні потрібне обладнання.

"Ми вдячні нашим литовським друзям за цю вагому допомогу, адже таке обладнання є надважливим для відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури після ворожих обстрілів і забезпечення безперебійного постачання електроенергії українським споживачам", - зазначив Галущенко.

Зауважується, що транспортування цього автотрансформатора до України стало найбільшою логістичною операцією, яка коли-небудь координувалася Механізмом цивільного захисту ЄС.

Читайте також: Співпраця Енергоатому і Westinghouse допоможе витіснити рф з ринку ядерного палива – Галущенко

Як повідомлялось, Міненерго передало АТ «Укргазвидобування» партію генераторів та накопичувачів електроенергії загальною вагою понад 62 тонни. Це обладнання є черговою допомогою шведських партнерів енергетичному сектору України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-