Папі Римському подарували браслет з «Азовсталі»

Папі Римському подарували браслет з «Азовсталі»

Фото
Укрінформ
Папі Римському Франциску передали браслет зі сталі, виготовленої на Маріупольському металургійному комбінаті «Азовсталь», та списки полонених захисників та захисниць Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відповідне фото Папи Римського.

«У Папи Франциска є браслет зі сталі Азовсталі! Разом з ним йому передали список полонених захисників Маріуполя та полонених жінок Маріуполя, в тому числі цивільних. Папу попросили долучити голос Ватикану до їх негайного звільнення», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Телеграмі платформа United24 повідомила, що Франциску передали спеціальну пачку «Артемсолі» - «Міць. Українська кам’яна».

«Міць і сталь. Символи української незламності - у Ватикані. Браслет «Азовсталь. Символ незламності» та спеціальну пачку «Артемсолі» — «Міць. Українська кам’яна» - передали Папі Римському. Обидва символи виконують свою місію: знову і знову нагадують про війну, яку розв’язала росія в Україні», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві відкрили виставку «Азовсталь: нові сенси»

Як повідомлялося, проєкт "Азовсталь. Символ незламності" запуcтили у жовтні минулого року в межах платформи United24. Він передбачав благодійний випуск браслетів, виготовлених з останньої довоєнної партії металу, виробленої заводом "Азовсталь".

Кожен браслет був створений із 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 комбінату "Азовсталь". Дизайн браслетів – паракорд з вигравіюваним гербом України – розробив ювелірний дім SOVA.

До роковин повномасштабного вторгнення ДП «Артемсіль» та фандрейзингова платформа United24 випустили спеціальну партію солі - «Міць. Українська кам’яна», видобутої в Соледарі, щоб зібрати кошти на формування флотилії дронів-камікадзе для Головного управління розвідки Міноборони.

Ця сіль «Міць. Українська кам’яна» розфасована у пачки по 200 грамів. Всього партія налічує 100 000 пачок, адже вдалося знайти 20 тонн солі, видобутої в шахтах Соледара.

У квітні 2022 року через російські обстріли в шахтах Соледара вперше з часів Другої світової війни перестали видобувати сіль. Цехи величезного підприємства “Артемсіль” згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-