«Серце України б'ється»: у Відні відбувся багатотисячний марш

«Серце України б'ється»: у Відні відбувся багатотисячний марш

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Австрії відбувся багатотисячний "марш світла" з нагоди першої трагічної річниці повномасштабної війни росії проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Захід, організований українською ГО "Мрія", став однією з найбільших акцій української діаспори в Австрії після 24 лютого 2022 року. За даними поліції, участь у ньому взяли близько 8 тис. осіб – передусім українців, але також австрійців та друзів України з інших країн.

Збір учасників маршу відбувався біля історичної будівлі парламенту Австрії. У своїй промові голова "Мрії" Андрій Каріоті розповів про кампанію зі збору підписів для визнання росії терористичною державою та закликав донести цю інформацію до всіх австрійців. Також він розкритикував позицію правопопулістської Австрійської партії свободи - єдиної з політсил країни, яка просуває прокремлівські наративи, намагаючись виправдати агресію рф проти України.

На мітингу також виступили депутат Національної ради Австрії від ліберальної партії NEOS Гельмут Брандштеттер та представник "Зелених" Георг Бюрстмаєр. Вони запевнили у солідарності Австрії з Україною.

Після цього відбулася хода центральною частиною Відня до площі Карлсплатц. Учасники маршу підсвічували шлях телефонами та скандували гасла на підтримку боротьби України проти російського агресора.

Біля церкви Карлскірхе тисячі людей влаштували флешмоб, імітуючи світлом смартфонів биття серця України.

Захід завершився молитвою за Україну та виконанням гімну нашої держави.

Читайте також: «Ворота героїв» у Відні засвітилися українськими кольорами

Як повідомляв Укрінформ, у Варшаві в п’ятницю вечері декілька тисяч людей зібралися під посольством росії. Після мітингу учасники акції сформували колону і вирушили до парламенту, аби подякувати законодавцям та урядовцям за підтримку України.

Фото: Ірина Карпенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-