Уряд Швейцарії закликав парламент схвалити нову гумдопомогу Україні

Уряд Швейцарії закликав парламент схвалити нову гумдопомогу Україні

Укрінформ
У вівторок уряд Швейцарії закликав парламент схвалити направлення подальшої гуманітарної допомоги Україні та Молдові.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

“Гуманітарним шляхом, дипломатично та із метою відновлення ми можемо підтримати Україну”, — заявив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс.

Розмір подальшої гуманітарної допомоги у разі її схвалення парламентом Швейцарії становитиме 140 мільйонів франків (понад 150 мільйонів доларів США).

Читайте також: Громади Житомирщини виграли по €50 тисяч на два проєкти підтримки бізнесу

Уряд повідомив, що продовження підтримки необхідне для покращення “небезпечного становища” людей в Україні, де 40% населення залежать від допомоги.

Найбільше коштів — 114 мільйонів франків (понад 122 мільйони доларів США) призначено для України. Для Молдови сума гумдопомоги складатиме 26 мільйонів франків (майже 28 мільйонів доларів США).

Допомогу, зокрема, передбачається скерувати на притулки для шкіл, ремонт лікарень та енергетичної інфраструктури або невеликих кредитів малому сільськогосподарському бізнесу. Серед проєктів, на які можуть скеровуватись виділені кошти, також розмінування та психологічна і соціальна підтримка населення.

Читайте також: Швейцарія доєдналася до країн, які бойкотуватимуть ЧС з боксу через допуск росіян і білорусів до змагань

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швейцарії доставив понад 1 000 тонн допомоги в Україну в рамках одного з найбільших зобов’язань країни щодо надання гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-