На центральній площі Відня запалили серце на підтримку українських дітей

На центральній площі Відня запалили серце на підтримку українських дітей

Фото
Укрінформ
На площі Святого Стефана у центрі Відня у вівторок ввечері відбулася акція "Море світла", у рамках якої у формі серце було виставлено 5 тис. свічок на знак підтримки та солідарності з українськими дітьми.

Як передає кореспондент Укрінформу, ініціаторами акції виступили благодійна організація "Карітас" та українська громада.

За словами президента "Карітасу" Міхаель Ландау, акція покликана продемонструвати довгострокові наміри допомагати Україні, яка продовжує потерпати від російської агресії. "Наша допомога буде продовжуватися і надалі. У самій Україні, в сусідніх країнах, а також в Австрії. Ми хотіли б нагадати вам про це сьогоднішнім морем світла", - заявив Ландау.

Зі свого боку, посол України у Відні Василь Химинець під час свого виступу на заході подякував австрійцям за їх велике серце у допомозі Україні. Він вказав на особливу важливість допомоги дітям, які страждають від російської війни. Посол запевнив, що українці не втомляться боротися за свою свободу та свободу Європи, та закликав австрійців також не втомлюватися надавати допомогу, як вони це робили досі.

Читайте також: У столиці Канади розгорнули 30-метровий прапор України

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну через "Карітас" було надано допомогу понад 4 млн українцям. Зокрема, різні пакети допомоги отримали понад 250 тис. українських дітей та підлітків.

Фото: APA / ORF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-