МОЗ у межах ініціативи «Рятуємо життя» отримало 50 реанімобілів

МОЗ у межах ініціативи «Рятуємо життя» отримало 50 реанімобілів

Фото
Укрінформ
З вересня минулого року в межах благодійної ініціативи «Рятуємо життя» компанія «Епіцентр» спільно з партнерами, постачальниками та покупцями профінансувала та передала 50 авто для потреб медицини на суму понад 133,5 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

“Мережа торговельних центрів «Епіцентр» передала МОЗ чергову партію з десяти автомобілів швидкої допомоги. Автівки обладнані дефібриляторами, електрокардіографами, пульсоксиметрами, інфузоматами, глюкометрами, стаціонарними балонами з киснем і портативними апаратами штучної вентиляції легень. Тобто всім необхідним для підтримки життя поранених під час транспортування до лікарні” - йдеться у повідомленні.

МОЗ отримало 50 реанімобілів у межах ініціативи «Рятуємо життя» / Фото: МОЗ

У міністерстві заявили, що реанімобілі отримали центри екстреної медичної допомоги Миколаївської, Рівненської, Івано-Франківської, Чернігівської, Хмельницької, Закарпатської, Київської, Донецької, Харківської, Запорізької, Херсонської, Житомирської, Волинської та Сумської областей, а також військові медики підрозділів сил оборони.

Як зазначають у МОЗ, участь у церемонії вручення взяв міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, за час повномасштабного вторгнення росії 649 автомобілів екстреної меддопомоги були пошкоджені чи захоплені.

Читайте також: Україна отримала чергову партію медичної гуманітарної допомоги

«Ворог не зупиняється, щодня руйнуючи нашу інфраструктуру та посягаючи на наші життя. Ми теж не можемо зупинятися: маємо працювати ще ефективніше та ще більш злагоджено, аби ці життя зберегти та дати гідну відсіч агресору кожен на своєму фронті. Щиро вдячний кожному, хто не лишився осторонь і доєднався до ініціативи “Рятуємо життя”, - поінформував Ляшко.

Міністр зазначив, що ці 50 реанімобілів були передані у різні куточки України, і що вони щодня доставляють в лікарні більше сотні українських пацієнтів.

Як повідомлялося, у Херсонській ОВА поінформували, що для медзакладів Херсонщини передали два медичних позашляховики – це допомога від Львівської ОВА за сприяння МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-