У Молдові з 24 лютого пройде «Місяць України у Європі»

У Молдові з 24 лютого пройде «Місяць України у Європі»

Укрінформ
У Молдові з 24 лютого по 25 березня пройде Місяць України в Європі як нагадування про те, що з моменту вторгнення росії в Україну виповнився рік.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

Протягом місяця у Кишиневі на майданчику Будинку Земств триватимуть заходи за участю українських та місцевих художників, кінопокази з подальшими дискусіями, а також виставка, круглий стіл, артрезиденції, майстер-класи для дітей.

«Запрошуємо ознайомитися з програмою заходів та взяти участь у проєкті, який надає можливість висловити солідарність з українськими художниками та поміркувати про те, як війна вплинула на наше життя. Ми прагнемо створити колективний простір, у якому різні наративи та погляди можуть сходитися в еклектичному монтажі; місце, де всі ми можемо зібратися, поділитися досвідом і рефлексією на тему війни, попередніх подій і можливих наслідків, взяти участь у дискусії, налагодити зв'язки, вчитися і поглиблювати розуміння контексту, що швидко змінюється навколо нас», — заявили організатори заходів.

Читайте також: Санду заявила, що Україна тримає Молдову в безпеці від рф

Окрім Молдови, Місяць України пройде ще у шести країнах Східної Європи — Чехії, Грузії, Латвії, Польщі Румунії та Словаччині.

Організатори «Місяць України в Європі» — асоціація «Оберліхт» у партнерстві з Коаліцією незалежного культурного сектору та за підтримки Шведського інституту та Trans Europe Halles.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-