Мюнхен прийняв 60 тисяч українських біженців - Кличко

Мюнхен прийняв 60 тисяч українських біженців - Кличко

Укрінформ
Німецьке місто Мюнхен прийняло 60 тисяч українців, які рятувалися від розв’язаної росією війни. 

Про це написав у Телеграмі Київський міський голова Києва Віталій Кличко за результатами зустрічі з мером Мюнхена Дітером Райтером, передає Укрінформ. 

“Мюнхен з кінця лютого минулого року прийняв 60 тисяч українців, які рятувалися від війни”, - зазначив Кличко.

Він поінформував, що прибув до Німеччини для участі у Мюнхенській конференції з безпеки, в рамках якої вже взяв участь у дискусії «Міста як захисники демократії. Виклики і можливості».

«Про демократію громад, про допомогу Україні і українцям за кордоном говорили разом з Дітером Райтером — мером Мюнхена, міста-побратима Києва», - сказав він.

Кличко наголосив, що співпраця міст під час широкомасштабної агресії росії проти України довела свою ефективність. Крім того, він повідомив, що Київ продовжує отримувати допомогу від партнерів, підтримку політичну, економічну та гуманітарну. “Зокрема, і завдяки цьому ми вистояли — від перших місяців широкомасштабної війни, і цієї зими”, - підкреслив мер.

Читайте також: У Польщі змінюється ставлення до українських біженців

Кличко також зазначив, що сьогодні Мюнхен приєднався до Пакту вільних міст. «Це — відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави для підтримки та розвитку місцевої демократії і самоврядування. Київ доєднався до Пакту в вересні минулого року», - додав він. 

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція пройде 17-19 лютого. Загрози світовій безпеці, особливо у світлі агресії росії проти України, стануть головною темою конференції цього року.

Фото: Віталій Кличко / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-