Японія вже передала Україні 259 генераторів для потреб енергосектору

Японія вже передала Україні 259 генераторів для потреб енергосектору

Фото
Укрінформ
Протягом грудня 2022 – лютого 2023 року Україна отримала гуманітарну допомогу від Японії у вигляді 259 генераторів та комплектуючих.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«росіяни продовжують прицільно обстрілювати українські енергетичні об’єкти по всій країні. Завдяки допомозі наших міжнародних партнерів ми проводимо відновлювальні роботи, забезпечуємо роботу енергетичних підприємств і далі тримаємо наш енергетичний фронт», - наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Зазначається, що надана японською стороною допомога була розподілена між підприємствами вугільної, газовидобувної, газотранспортної галузей, електроенергетичного сектору, а також підприємствами теплокомуненерго різних регіонів України. 

Читайте також: Японія встановила стелю цін на російські нафтопродукти

«Дякуємо Японському агентству міжнародного співробітництва JICA та The Nippon Foundation за надану допомогу. Це - внесок в енергетичну безпеку України та стабільність роботи нашого енергосектору», - підкреслив  Галущенко.

Як повідомлялося, Японія планує взяти участь у проєктах з відновлення українського енергетичного сектору на основі новітніх технологій, зокрема, співпрацювати у будівництві малих модульних реакторів та спільно реалізовувати водневі проєкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-