Норвезька рада у справах біженців розпочинає роботу на Черкащині

Норвезька рада у справах біженців розпочинає роботу на Черкащині

Укрінформ
Неурядова гуманітарна організація «Норвезька рада у справах біженців» (NRC), яка займається допомогою внутрішньо переміщеним особам, наданням психологічної та юридичної підтримки, освітніми програми для дітей та молоді, розпочне свою роботу на Черкащині.
Про це повідомляє Черкаська ОДА, передає Укрінформ.

З 2014 року NRC працює в Україні переважно у східних областях, але минулоріч розгорнула свою діяльність по всій Україні.

Представники організації зустрілися із першою заступницею начальника ОВА Наталією Кравченко. Обговорили перспективні напрямки співпраці та нагальні потреби регіону в гуманітарній галузі.

"Цьогоріч наша організація планує розширити діяльність на Черкаську область. Тож зараз ми визначаємо пріоритетні потреби регіону щодо допомоги ВПО, психологічної та освітньої реабілітації, обладнання чи ремонту укриттів, підтримки малого та середнього бізнесу, зокрема фермерів, – сказала регіональний менеджер проектів Північного регіонального офісу Норвезької ради у справах біженців NRC Авріл Джеймс.

Читайте також: Норвегія хоче виділити упродовж п'яти років понад $7 мільярдів на допомогу Україні

Окрім допомоги з технічним оснащенням навчальних закладів, норвезька гуманітарна організація планує вже найближчими місяцями розпочати в Україні програму з психологічної реабілітації учнів та педагогів.

У Черкаській області станом на початок лютого проживає понад 103 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Більшість - у Черкасах та Черкаському районі.

Фото: ck-oda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-