Норвегія хоче виділити упродовж п'яти років понад $7 мільярдів на допомогу Україні

Норвегія хоче виділити упродовж п'яти років понад $7 мільярдів на допомогу Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре запропонував виділити Україні 75 мільярдів норвезьких крон ($7,3 млрд) в рамках допомоги протягом п'яти років.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Ми прагнемо досягти єдиної угоди з цього приводу в парламенті», – заявив Йонас Гар Стьоре на пресконференції після зустрічі з лідерами опозиції.

За його словами, допомога піде на військові та гуманітарні потреби.

Норвегія також повинна виділити цього року 5 мільярдів крон на допомогу бідним країнам, які страждають від стрімкого зростання світових цін на продовольство внаслідок війни в Україні, сказав Стьоре.

Уряд меншості Стьоре повинен отримати дозвіл парламенту на виділення коштів, що збільшить щорічні витрати суверенного фонду Норвегії – найбільшого у світі з обсягом близько 1,4 трильйона доларів.

Читайте також: Норвегія розглядає можливість передачі Україні БМП CV90

У 2022 році Норвегія стала найбільшим постачальником газу в Європі через зменшення поставок російського газу. Вона також є другим за величиною виробником нафти в Європі після росії.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив, що найбільший у світі суверенний фонд збільшить витрати заради допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-