Українські військові у Німеччині почали опановувати Patriot

Українські військові у Німеччині почали опановувати Patriot

Укрінформ
Група українських військових, яка налічує близько 70 осіб, прибула в Німеччину, аби опанувати систему ППО Patriot, яку ФРН передає Україні для захисту неба.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa.

Група прибула у вівторок і повинна розпочати тренування цього четверга.

Федеральний уряд на підставі консультацій зі Сполученими Штатами хоче, щоб Україна мала повну систему Patriot для відбиття російських атак безпілотників, ракет або літаків. Зазвичай вона включає центр управління вогнем, радар, генератор електроенергії та шість або більше пускових установок, встановлених на вантажівці.

Тим часом передислоковані до Польщі підрозділи Patriot повідомили про «початкову оперативну готовність». Бундесвер хоче підтримувати оборону повітряного простору Польщі трьома зенітно-ракетними ескадрильями. Солдати Бундесверу перебувають на території Польщі з 16 січня, щоб разом із польськими підрозділами забезпечити встановлення компонентів системи озброєння.

Читайте також: Штати відправили морем першу партію БМП Bradley в Україну

Як повідомлялося, Берлін ухвалив на початку січня рішення передати один комплекс Patriot, тоді ж, коли й БМП Marder. Це було зроблено після узгодження з американськими союзниками.

Ближчим часом очікується прибуття солдатів для навчання управлінню танками Leopard.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-