Міжнародна організація з Нідерландів допомагає відновлювати житло на Чернігівщині

Міжнародна організація з Нідерландів допомагає відновлювати житло на Чернігівщині

Укрінформ
У Чернігівській ОВА обговорили допомогу жителям області у відновленні пошкоджених будинків з представниками ZOA — міжнародної організації з надання допомоги та відновлення, яка базується у Нідерландах.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

Перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем ознайомив делегатів з поточним станом справ на Чернігівщині, зокрема характером руйнувань і пошкоджень, проведеними відновлювальними роботами, а також наявними викликами.

«Напрями, над якими постійно працюємо і намагаємося залучити якомога більше міжнародних партнерів, — це проходження опалювального сезону, відновлення житла, соціальної інфраструктури, бізнес-процесів. Є потреба в індивідуальних модульних будинках», — розповів Мегем. Він подякував за підтримку і надану допомогу ZOA, висловивши сподівання, що співпраця триватиме й надалі.

За словами представників ZOA, понад 600 бенефіціарів з Чернігівщини отримали допомогу для відновлення будинків із пошкодженнями легкого та середнього ступенів. У цьому напрямі планують працювати й надалі. Увагу сфокусували на Киїнській громаді. Охопили також Городнянську, Тупичівську ТГ, а також громади на півдні області, зокрема Ічнянську, Талалаївську, Бобровицьку.

«Дивлячись на статистику і роботи, які ще треба виконати, бачимо, що ми тут потрібні. Це розуміє і міжнародна спільнота. Тому наша спільна задача з вами — говорити світу про наявні потреби. Я вражений їхнім великим обсягом, водночас підбадьорений уже зробленим», — зазначив керівник програми Едвін Віссер.

Читайте також: Енергетики Чернігівщини отримали сім тонн обладнання

В Чернігівській області російські війська залишили після себе більш як вісім тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено більш як 1100 км автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-