Зеленський і прем’єрка Данії відвідали Миколаївський морпорт

Зеленський і прем’єрка Данії відвідали Миколаївський морпорт

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оглянули зруйновану росіянами інфраструктуру в Миколаєві. Вони також відвідали Миколаївський морпорт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Відео: Офіс Президента

Зокрема, Президент й очільник данського уряду оглянули будівлю Миколаївської обласної військової адміністрації, яку було частково зруйновано внаслідок російського ракетного обстрілу 29 березня 2022 року. Тоді жертвами російської атаки стали 37 осіб.

Зеленський розповів Фредеріксен про руйнування, яких зазнало місто через ворожі обстріли, та поінформував про потреби у відновленні інфраструктури Миколаєва.

Читайте також: Зеленський разом із прем’єркою Данії відвідали поранених захисників у миколаївському шпиталі

Крім того, Президент України та прем’єр-міністр Данії відвідали Миколаївський морський торговельний порт і оглянули резервуари для зберігання олії, що були зруйновані внаслідок ворожих ракетних і дронових атак.

Відео: Офіс Президента

Зеленський і Фредеріксен також побували в індивідуальному тепловому пункті, обладнаному установкою для очищення та роздачі води. За даними ОП, цей проєкт реалізовано за сприяння Данії, яка однією з перших надала місту допомогу в забезпеченні мешканців питною водою після того, як російський агресор зруйнував традиційну систему водопостачання з річки Дніпро.

Як повідомлялося, у понеділок в Україні з візитом перебуває Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-