У Львові зафіксували рекорд України: волонтери за місяць передали місту 1263 генератори

У Львові зафіксували рекорд України: волонтери за місяць передали місту 1263 генератори

Укрінформ
У Львові зафіксували рекорд України – волонтери придбали й завезли з-за кордону за місяць 1263 генератори.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Сьогодні у Львові зафіксували рекорд України – благодійники придбали й завезли з-за кордону 1263 генератори. Зробили це за місяць. Так швидко і в таких масштабах досі це не вдавалося ще нікому», - написав Козицький.

Закуповували та привозили генератори благодійний фонд Razom for Ukraine та фонд Nova Ukraine, за підтримки Львівської ОВА і Міжнародного штабу допомоги українцям. Кошти для придбання пристроїв жертвували жителі США та американські компанії. Ідея проєкту виникла, коли poсійськi окупанти почали бити ракетами по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

Читайте також: Україна планує співпрацювати з Францією у сфері розвитку відновлювальних джерел енергії

Зазначається, що 20 грудня, коли оголошували старт встановлення рекорду, ставили за мету привезти 1001 генератор, але вдалося суттєво більше.

Після всіх необхідних перевірок рекорд офіційно зафіксували у Книзі рекордів України.

Закуплені генератори використовуватимуть у тих містах і селах України, де ситуація найскладніша. Зокрема, щоб подавати світло, тепло і зв'язок медзакладам, де рятують життя цивільних і військових, у пологових, пунктах обігріву, прихистках, на залізниці.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінниці 26 січня зареєстрували національний рекорд – «Найбільшу мапу України, вишиту підліткою». Виготовила мапу-рекордсменку 15-річна вінничанка Маргарита Яценко. На виготовлення вишитої карти України розміром 108 на 86 сантиметрів юна майстриня використала 37 кілометрів ниток. Дівчинка вишила 368 347 хрестиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-