У Вінниці зареєстрували національний рекорд - найбільшу мапу України, вишиту підліткою

У Вінниці зареєстрували національний рекорд - найбільшу мапу України, вишиту підліткою

Укрінформ
У Вінниці 26 січня зареєстрували національний рекорд – «Найбільшу мапу України, вишиту підліткою».

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, передає Укрінформ.

«Ми реєструємо перший в цьому році рекорд у Вінниці. Він претендує на те, щоб назавжди залишитися у Національному реєстрі рекордів як досягнення всієї України. Вишитих карт у нас є багато, навіть більше того, в нас є карти, вишиті орнаментами. Однак, вперше представляється на рекорд карту, вишиту дитиною підліткового віку», - сказала Вєтрова.

За її словами, виготовила мапу-рекордсменку 15-річна вінничанка Маргарита Яценко. На виготовлення вишитої карти України розміром 108 на 86 сантиметрів юна майстриня використала 37 кілометрів ниток. Дівчинка вишила 368 347 хрестиків, найбільше - жовтих і блакитних кольорів. Карта виготовлена у масштабі 1:1400000. Для кожної області Маргарита Яценко використала вишивку, яка історично притаманна конкретній території. На рукотворному виробі також вишитий фрагмент гімну України на тлі національного прапора. Аби виготовити карту, дівчині знадобилося півтора року. 

Читайте також: У Вінниці випустили ексклюзивну марку «Тримаємо небо України!»

Маргарита захопилася традиційною українською вишивкою ще у третьому класі. Наразі вона десятикласниця Вінницького комунального закладу Ліцей №3. У талановитої школярки є ще одне захоплення – мікровишивка, де хрестики розміром як макові насінини. Такою унікальною вишивкою вона оздоблює наручні годинники, браслети, сережки, кулони та інші прикраси. 

Фото: vinnitsa.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-