Гордість за Україну відчувають три чверті громадян

Гордість за Україну відчувають три чверті громадян

Опитування
Укрінформ
Розв'язана росією війна сприяла формуванню позитивного ставлення українців до своєї держави та її майбутнього.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це свідчать результати 19-го загальнонаціонального опитування, які презентував директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович під час заходу «Редколегія 2.0», організованого медіацентром «Україна» та Unit.city.

«Що наразі українець думає про Україну? 75% відчувають гордість. Звертаю увагу, що лише третина відчували гордість ще рік тому. У 2021 році у нас перша відповідь була «сум» під час думки про Україну. Наразі цього немає. Тобто війна вивела суспільство навіть не з пасивного, а з депресивного стану у ставленні до своєї держави», - розповів Антипович.

Він підкреслив, що дедалі більше українців перестають відчувати сором, думаючи про Україну: «Ще рік тому кожен п’ятий казав, що йому соромно за державу, а на сьогодні це лише 2%». Водночас опитування взагалі не виявило людей, байдужих до держави, хоча у 2021 році таких було 5%.

Читайте також: Більшість українців вважають, що події в країні розвиваються у правильному напрямку

«Дуже великі очікування українців на майбутнє. Де вони бачать Україну за 10 років? Дві третин кажуть, що на найвищій сходинці. Але якщо влада нас не доведе, або ми як суспільство не дійдемо до цього, то на нас знову очікує нове розчарування та депресія», - застеріг експерт.

У 19-му загальнонаціональному опитуванні 20-21 листопада 2022 року взяли участь громадяни України віком від 18 років з усіх областей, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де був відсутній український мобільний зв'язок.

Дослідження відбулося на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність - 1000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%. 

Читайте також: Більшість українців довіряють ветеранам і військовослужбовцям

Як повідомляв Укрінформ, Українські журналісти та влада зібралися разом на заході «Редколегія 2.0.», аби обговорити те, як можна разом наблизити перемогу нашої країни, зберегти журналістику під час війни, а також вивести медіаринок «у плюс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-