Журналістка Укрінформу передала на авто для ЗСУ ₴20 тисяч, які наколядувала у Фейсбуці

Журналістка Укрінформу передала на авто для ЗСУ ₴20 тисяч, які наколядувала у Фейсбуці

Укрінформ
Власна кореспондентка Укрінформу на Закарпатті Тетяна Когутич переказала на авто для військових 20 тисяч грн. - гроші вона зібрала як донати через Фейсбук, колядуючи разом з мамою.

Про це повідомив у Фейсбуці журналіст Українського радіо Володимир Носков, передає Укрінформ.

"Журналістка із Закарпаття Тетяна Когутич разом із мамою різдвяними вечорами, коли відключали світло, при свічці наколядували серед дописувачів Фейсбуку 20 тисяч гривень. Кошти передали письменнику Андрію Любці на машину бійцям. Тетяна Когутич щодня пише новини Ужгорода та Закарпаття загалом для Української національної інформаційної агенції Укрінформ. Але є у неї сімейна традиція - співати народні пісні. Колись вона навіть співала у народному хорі “Либідь” що в Києві. А її мама, Людмила Когутич, у фольклорній пісні просто купалася, бо співала в ансамблі. Тож не дивно почути було від Тетяни Когутич, як вони проводять сімейний час без світла – співають разом традиційні закарпатські пісні. Якось Тетяна виклала відео одного з дуетів до себе на сторінку в Фейсбук. Народ відгукнувся захоплено, мовляв, продовжуйте співати фольклор", - розповів Носков.

Він зазначає, що так Тетяна запустила камерний онлайн-проєкт під хештегом #Вечірня_пісня. А на Різдво мати з донькою виклали у стрічку колядки у власному виконанні, причому збирати гроші не планували.

Читайте також: У Коломиї дослідниця пісень провела майстер-клас, аби зібрати кошти на авто для ЗСУ

Як розповідає Тетяна Когутич, окрім захоплених коментарів та вподобайок друзів, знайомі та люди із закордоння “попросили картку на п’ятак”. Перед Різдвом Тетяна пообіцяла передати наколядовані гроші письменникові, волонтерові з Ужгорода Андрієві Любці. Він якраз поспішав із донатами для автівок для нашої армії. У результаті назбиралося значно більше, ніж “п’ятак” - 20 тисяч гривень.

Тож колядниця Тетяна Когутич перерахувала зароблену суму на користь мобільності вояків.

“У програмі #Сили_добра на Українському радіо Тетяна пообіцяла: “Далі буде".

Фото: facebook.com/vsevolod.chebodaiev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-