Джапарова анонсувала відкриття у Берліні представництва Українського інституту

Джапарова анонсувала відкриття у Берліні представництва Українського інституту

Укрінформ
У Берліні відкриється перше представництво Українського інституту.

Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

“Розпочинаємо рік з важливих новин для культурної дипломатії. У Берліні відкриється перше представництво Українського інституту, яке сприятиме кращому розумінню України в німецькому суспільстві та популяризуватиме нашу культуру”, - написала вона.

Читайте також: Джапарова в ООН закликала підтримати українську формулу миру

Джапарова зазначила, що повномасштабне вторгнення рф змінило життя кожного українця, але Україна не позиціонує себе як жертву, а навпаки - нарощує свою суб’єктність. Вона назвала відкриття представництва Українського інституту у ФРН знаковою подією та показником того, що культурна дипломатія залишається пріоритетним напрямом. “Бо «м’яка сила» - це ключ до ширшої військової, економічної та гуманітарної підтримки”, - зазначила заступниця глави МЗС.

Джапарова додала, що у 2018-2022 роках Український інститут уже організував 18 заходів і проєктів культурної дипломатії в Німеччині, зокрема кінопокази, театральні читання і постановки, виставки візуального мистецтва, художні резиденції, концерти сучасної і класичної музики, літературні події тощо. 

Вона також зазначила, що заснування і відкриття представництва стало можливим завдяки тристоронній співпраці між Українським інститутом, Ґете-Інститутом та Alliance for Open Society International за сприяння посольства України у Федеративній Республіці Німеччина. У 2023 році команда представництва складатиметься з трьох осіб: керівника, проєктного менеджера та комунікаційного менеджера, які обиратимуться через відкритий конкурс. 

Читайте також: Джапарова в ООН: Закликаємо всі відповідальні держави підтримати українську формулу миру

Як повідомлялося, Український інститут — державна установа, яка представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном. Інститут заснований Кабінетом Міністрів у 2017 році та належить до сфери управління МЗС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-