З Франції в Україну відправили перший мільйон LED-лампочок

З Франції в Україну відправили перший мільйон LED-лампочок

Фото
Укрінформ
Першу партію LED-лампочок з 5 мільйонів, закуплених за кошти французького уряду, відправили з містечка Мольсхайм біля Страсбурга до України.

До українського кордону рухається 9 фур, які доправлять до України перший мільйон світлодіодних лампочок, передає кореспондент Укрінформу.

Конвой організований у рамках виконання рішень Міжнародної конференції «Солідарність з українським народом», яка відбулася у Парижі 13 грудня. Доставка до України здійснюється через гуманітарний хаб у Румунії. Відправлення координується Центром кризової допомоги та підтримки Міністерства Європи та закордонних справ Франції у рамках Механізму захисту Європейського Союзу (MPCU).

Під час церемонії відправлення було зазначено, що енергетична підтримка Франції прискорюється завдяки доставці загалом 5 млн світлодіодних лампочок і 63 додаткових генераторів високої потужності.

Постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк наголосив, що ця колона з вантажем світодіодних лампочок є не лише символом відданості Франції підтримці України, але і практичною та необхідною допомогою для збереження її енергетичної незалежності та безпеки в умовах, коли російський агресор продовжує цілеспрямовано атакувати і руйнувати об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Читайте також: У «Дії» запустили бета-тестування заявок на обмін старих ламп

Як повідомляв Укрінформ, з 16 січня в Україні розпочнуть програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-