Українські хокеїсти зібрали у Канаді понад $1 мільйон

Українські хокеїсти зібрали у Канаді понад $1 мільйон

Фото
Укрінформ
Українська студентська хокейна збірна під час благодійного туру Канадою зібрала на розвиток льодового спорту в Україні майже 1,5 млн канадських дол (близько 1,1 млн дол США).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповіли у Канадсько-українській фундації (КУФ), яка отримає частину цих коштів.

Зазначається, що у рамках туру українська збірна зіграла чотири гри проти команд університетів Калгарі, Альберти, Саскачевану та Манітоби. За фінальною грою у Вінніпезі, яка завершилася перемогою української команди з рахунком 5:1, спостерігали понад 10 тис. глядачів.

“Завдяки продажу квитків та кампанії зі збору коштів, протягом чотирьох ігор було зібрано майже 1, 5 мільйона канадських доларів. Частина цих коштів буде використана на допомогу Федерації Хокею України, підтримку молодих гравців та купівлю обладнання. Друга частина піде на проєкти Канадсько-української фундації в Україні - закупівлю їжі, ліків та генераторів”, - заявили у КУФ.

Читайте також: Студентська збірна України з хокею за аншлагу зіграла з університетом Калґарі

Українські хокеїсти зібрали у Канаді понад мільйон / Фото: Максим Наливайко, Укрінформ

В українській організації зауважили, що цей тур став можливим завдяки ініціативі групи “Канадські друзі хокею в Україні” за спонсорської підтримки канадських компаній “Tim Hortons”, “Sobey’s”, “Bell”, “Sporting Life”. Підтримав подію відомий канадській хокейний коментатор Горд Міллер.

«Попри розвиток молодіжного хокею в Україні, наша мета була також привернути увагу до подій в Україні. Саме напередодні першої гри росіяни знищили льодову арену у Дружківці, навесні була розбомблена Маріупольська льодова арена, пізніше у Сєвєродонецьку. Все це молоді хокеїсти розповідали канадській аудиторії. І це дуже важливо, бо дає розуміння, в яких умовах тренуються українські гравці», - зазначив координатор туру та член наглядової ради CUF Олеся Луців-Андрийович.

Читайте також: Платформа United24 зібрала вже понад $268 мільйонів

Додамо, що чотири гри в Канаді стали фінальним етапом підготовки української команди до Всесвітньої універсіади-2023, яка цього місяця проходить в американському Лейк-Плесіді, штат Нью-Йорк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-