Жителька США відтворила з пряників зруйновані будівлі Маріуполя

Жителька США відтворила з пряників зруйновані будівлі Маріуполя

Фото
Укрінформ
Жителька США Веліда Кінт відтворила з пряників зруйновані будівлі Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Маріупольська міська рада з посиланням на Washingtonpost.

«Жителька США Веліда Кінт відтворила з пряників зруйновані будівлі Маріуполя, які відомі своєю трагедією всьому світу. Інсталяцію вона присвятила захисникам Азовсталі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на підставці площею майже чотири квадратні метри представлена діорама сцен з Маріуполя – символу опору країни. Найбільша споруда – завод Азовсталь. Його промислові шпилі вкриті глазур'ю кольору іржі, а крихітні глазуровані фігурки захисників тримають автомати.

Є в інсталяції розбомблений Маріупольський театр. Дах для нього Веліда зробила зі шматочків пряників. А також маріупольський пологовий будинок. Для усієї пряничної конструкції знадобилося понад 13 кг борошна.

Читайте також: Новий рекорд України: в Ужгороді кондитерка спекла 248 різдвяних пряників-зірок

За словами Веліди, люди, які побачили інсталяцію, отримали те, чого вона прагнула: усвідомлення триваючої боротьби, з якою стикається Україна, і свято народного духу навіть серед втрат і жаху. «Для мене це хоробрість», — сказала вона.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-