Протягом грудня міжнародні партнери передали Україні близько 5 тисяч генераторів

Протягом грудня міжнародні партнери передали Україні близько 5 тисяч генераторів

Укрінформ
Протягом грудня уряди іноземних держав та неурядові організації передали Україні близько 5 тисяч генераторів для забезпечення гуманітарних потреб. Надходження ще 8 тис. очікується на початку 2023 року.

Про це повідомив віцепремʼєр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Росіяни зазнали поразок на полі бою і від того воюють з об'єктами цивільної інфраструктури України. Однак це лише консолідує міжнародну спільноту в підтримці нашого народу. Світ солідарний з українським народом і допомагає пройти складну зиму 2022/23. Протягом грудня виділено близько 5 тисяч, на початку року очікуємо ще 8 тисяч генераторів різної потужності додатково», - зазначив він.

Кубраков додав, що генератори розподіляють відповідно до запитів та потреб регіонів – для забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури, «Пунктів незламності», закладів охорони здоров’я та освіти тощо. Виділення обладнання відбулося за сприяння та співпраці з Європейською комісією, Emergency Response Coordination Centre (ERCC).

Читайте також: Одеса отримала від Німеччини партію генераторів

Як повідомлялося, починаючи з 10 жовтня, росіяни випустили на українські енергетичні об'єкти понад тисячу ракет і дронів. Енергосистема витримала десять хвиль масованих терористичних атак. Нині Україна перебуває у щоденній готовності до нових масованих обстрілів з боку росії. У разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень.

Фото: Міненерго України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-