Чехія надасть Україні ще 12 мостів для відновлення проїзду на деокупованих територіях

Чехія надасть Україні ще 12 мостів для відновлення проїзду на деокупованих територіях

Укрінформ
Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки вже передала Україні 6 тимчасових мостових конструкції та надходження ще 12 аналогічних мостів Укравтодор очікується в 2023 році.

Про це повідомив заступник голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко під час брифінгу на тему «Відновлення дорожньої інфраструктури: допомога від європейських партнерів», організованого Медіацентром Україна – Укрінформ.

«Із липня нам передано 6 таких конструкцій, 4 з них вже встановлено на державних дорогах у Київській, Черкаській, Харківській областях. Ще 2 мости плануємо встановити на Херсонщині. В наступному році від союзної Чехії – очікуємо ще 12 аналогічних мостів», - зазначив він.

Читайте також: З лютого в Україні росіяни пошкодили понад 25 тисяч кілометрів доріг та 340 мостів

Івко додав, що також французька компанія Matière передала Укравтодору три мости завдовжки 68, 34 і 23 метри, які встановлюють на державних дорогах Чернігівської області. На одній локації зараз іде монтаж металевої конструкції мосту. На двох інших локаціях – підготовчі роботи.

Як повідомлялось, Норвезьке управління державних доріг надало Україні гуманітарну допомогу у вигляді 10 мостів. Надходження тимчасових мостових конструкцій очікується в січні 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-